Krátce

STEM: 89% respondentů si přeje zavedení evidence držitelů zbraní

Agentura STEM/MARK přinesla výsledky dalšího průzkumu zaměřeného na veřejné mínění ohledně občanských práv v oblasti civilního držení zbraní. Průzkumu se účastnilo 504 uživatelů internetu, přesné znění otázek agentura nezveřejnila.

Nejzajímavější výsledek představuje informace, že 89% respondentů si přeje zavedení evidence držitelů zbraní. Na to se dá dívat dvojí optikou:

Buďto se jedná o podprahový příklon k politickému extrémismu: Evidence držitelů u nás byla zavedena dvakrát. Poprvé nacisty částečně v říjnu 1938, na zbytku území v březnu 1939, přičemž tato úprava přetrvala do května 1945. Opětovné zavedení evidence držitelů zbraní proběhlo zákonem č. 162/1949 Sb., s účinností od 1.2.1950, a fakticky v pozměněné podobě existuje dodnes. Je tedy otázka, zda-li KSČ(M) dokáže vytěžit politický potenciál plynoucí z toho, že “dnešní přání občanů splnila již včera”, respektive před 75 lety.

Druhý možný pohled představuje zásadní selhání masmédií, která navzdory půlročnímu soustředění se na oblast zbraňové legislativy nedokázala veřejnosti sdělit ani zcela základní informace ohledně její nyní již desetiletí platné podoby.

Skutečnost, že žijeme v post-faktické době se ukazuje i při jednání pracovní skupiny pro zbraňovou legislativu zřízené při Ministerstvu vnitra, jejíž někteří členové stále žijí pod dojmem dezinformace, že pachatel prosincových útoků vraždil moderní sportovní puškou (ve skutečnosti vraždil pistolí; tři osoby puškou zranil).

Při tomto téměř až důsledném odmítání faktů, hraničícím s masovou psychózou, se pak není co divit, že výsledky odborné debaty ohledně problematiky psychotestů jsou médii ignorovány, a veřejnosti neznámé.

5 Replies to “STEM: 89% respondentů si přeje zavedení evidence držitelů zbraní

  1. Pohled na graf “co vím o zákonu” a na graf “evidovat držitele” ukazuje, že 70 procent lidí neví a ví, že neví. zato
    20 procent respondentů neví a neví, že neví. Přesto (či právě proto) se vyjadřují.

  2. Jj, je tak.
    Ale stále mě ta drzost ohromuje. Všichni ví, že si do 4.! patra natahal kufr se 60 kg. Takže je úplně jasné, že tam ke dveřím učebny (dovnitř) mohl dát 40 l hořlaviny a rozmetat to třeba půl kilem hlaviček od sirek. Tohle by v letním počasí nikdo uvnitř učebny do 150 m^2 ve 4. patře neměl šanci přežít. A ví to všichni neretardovaní jedinci v ČR. A on jde a mele tam zase takové nesmysly. Neuvěřitelné.

  3. Dobrý den. Koukněte na internet jaké spiknutí provedli na pana Trumpa. Ten mladík na střeše co měl střílet na pana Trumpa, byl volavka pro odstřelovače nabo komparz. Střelec profík střílel z vodárenské věže, viz svědectví 10 amer. občanů. Lidé upozorňovali minim.10 minut předem policii, že na střeše je odstřelovač, muž se zbraní a nic se nestalo. Otázka proč? Inteligentní člověk si odpoví sám. Podobná situace byla na FF v Praze.
    Spiknutí proti držitelům zbrojních průkazů. Student, který má registrované zbraně, dostal od policie povolení k nákupu. Vše měl legálně. Studoval na výbornou. Proč policie neprohledala celou budovu? Proč policie neobsadila každou budovu FF civilními policisty, kteří by budovu hlídali. Stejné jako v případě spiknutí na pana Trumpa. Proč po upozornění občanů nikdo nezasáhl proti střelci?
    Na takový hnusný skutek nepotřebuje člověk 6 zbraní. Stačí jedna. Člověk má jen dvě ruce.
    Jsou zde jěště další otázky. Inteligentní člověk má jasno, PROČ !!!! Nemusel nikdo zemřít.
    Ale zadání bylo, aby zemřelo co nejvíce lidí, aby mohli odzbrojit slušné držitelé zbrojních průkazů , myslivce a střelce, kteří jsou slušní lidé, prověření i vysokoškolsky vzdělaní. Zbraně jsou evidované na policii ČR. Nechápu jaká další evidence by se měla zavést.
    Přeji všem hezký den.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *