Krátce

Policistu vylekal žalud, rozstřílel služební auto

Místní policie nyní zveřejnila záběry z incidentu, který se stal 12. října 2023 v Okaloosa na Floridě. Policisté zde zatkli mladého muže, který byl podezřelý z krádeže vozu své přítelkyně. Muž při zatčení nekladl odpor a plně spolupracoval.

Zatímco zatčený seděl s náramky na rukou na zadním sedadle policejního vozu, policista Jesse Hernandez se vylekal, když na střechu vozu spadl z přilehlého stromu žalud.

Zvuk žaludu odrážejícího se od plechové střechy zaměnil za hluk střelby, a s křikem “výstřely, výstřely” udělal dva kotrmelce do trávy. Tasil pistoli a do automobilu vyprázdnil zásobník. Po chvíli střelby na kolegyni křičí: “Zasáhl mě!” Zatímco se snažil odplazit z místa domnělého útoku, vydával skřeky odpovídající osobě s prostřelenou plící.

Zadržený zalehl na sedadlo vozu a předstíral, že je mrtvý. Naštěstí nebyl zasažen. Hernandez dal výpověď a zdá se, že nebude trestně stíhán. Zda-li se ze situace poučila alespoň veverka, není jasné.

Zdroj: Fox

2 Replies to “Policistu vylekal žalud, rozstřílel služební auto

  1. Pan Hernandez by možná potřeboval nějaký to psychologický vyšetření. Ale pro jistotu bych zatkl veverku a omezil počty žaludů na stromě na 10ks/větev.

  2. Těžko říct, jestli z této události lze vyvodit jakýkoli závěr, kromě toho, že člověk v krizové situaci (skutečné nebo domnělé) může jednat naprosto iracionálně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *