Krátce

Články série ‘Nutná obrana’ upraveny a zpřehledněny

V průběhu tohoto víkendu jsem prošel články série Nutná obrana a upravil je s cílem texty zpřehlednit a v míře, v jaké to je možné, také zjednodušit. U většiny se to snad podařilo a budou čitelnější především pro ty, kteří se v tématu snaží poprvé zorientovat. U některých to šlo hůře, a například nad VII. dílem série ještě asi budu hodně přemýšlet, jak by se dal uchopit jednodušeji, čitelněji a přehledněji, aniž by došlo ke ztrátě čehokoliv podstatného. (Anebo s ohledem na čas možná taky ne, ostatně úkol úprav série jsem si původně uložil na loňské Vánoce.)

Pokud se po přečtení této noticky rozhodnete osvěžit si vědomosti a sérii Nutná obrana pročíst, můžete psát své případné postřehy do komentářů pod tento článek. Především pokud narazíte na něco, co je nesrozumitelné či obtížně pochopitelné.

Či případně, zda-li některé základní otázky, které vás napadají, v sérii nejsou dosatatečně řešeny. Je přitom ale na místě respektovat, že řadu aspektů nutné obrany je velmi obtížné zjednodušit bez ztráty informační hodnoty, a proto než polovičatá rada je lepší prostě odkázat na knihu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *