Krátce

Dezinformační kampaň Amnesty International proti občanským právům v oblasti civilního držení zbraní

Amnesty International zahájila dezinformační kampaň proti občanským právům v oblasti civilního držení zbraní. Zvláštností kampaně je, že tak trochu vypadá, jako by ji bod po bodu připravovali podle mého šest let starého článku Návod: jak rozklíčovat masmediální dezinformace a fake news v oblasti civilního držení zbraní.

Základem kampaně je požadavek odstranění nárokového držení zbraně pro účely osobní ochrany. V tomto smyslu lze tedy hovořit o tom, že Amnesty International zahájila vysloveně protiústavní tažení proti občanským právům v České republice. Konkrétně proti základnímu právu na obranu života se zbraní zaručenému v čl. 6 odst. 4 Listiny. Jak takový systém bez podobné záruky funguje popsala například pozůstalá partnerka po Charbovi, šéfredaktorovi Charlie Hebdo. Aktuálnější příklad této praxe nabízí také Německo.

V současnosti drží pro účely ochrany života, zdraví a majetku 262.063 z celkových 318.566 vlastníků zbrojních průkazů. Volání po restrikcích pravidelně vedou k zvýšenému zájmu o zbrojní průkazy. Tak schválně, kolik lidí si nyní pořídí zbrojní průkaz především z obavy, že by kampaň AI mohla být úspěšná?

Citát dne – J. Bougrab: Charbovu žádost o povolení k nošení zbraně zamítli, spal ve strachu s nožem u postele.

2 Replies to “Dezinformační kampaň Amnesty International proti občanským právům v oblasti civilního držení zbraní

  1. Ono se to de facto podařilo. Skrze takzvané psychologické vyšetření a skrze tvrzení, že by žadatel mohl představovat riziko.
    Obojí je čistě deklaratorní a nepřezkoumatelné. Takže v “ideálním” případě může být do cca 10 let vymalováno jak budou nuceni lidé ZP obnovovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *