Zahraničí

Rakousko: implementační nejistota

Podobně jako v jiných zemích Evropy vládne také mezi rakouskými držiteli zbraní značná nejistota. Práce na finálním návrhu implementace se blíží do finále, a brzy jej bude čekat předložení parlamentu ke schválení, či k případným změnám.

Foto: Johnny Clair, youtube

Prezident rakouského spolku držitelů zbraní profesor Andreas Rippel k tomu dodává, že proces přípravy návrhu ještě není u konce a také není jasné, jakým způsobem se na technickém návrhu odrazí případné úpravy vnesené politiky.

Pro tuto chvíli nicméně vše nasvědčuje úplné implementaci zákazové směrnice se zachováním možnosti grandfatheringu. Byť ani to není jisté, tak podle Rippela panuje mezi politiky zřetelná averze k případnému zabavování nyní držených zbraní, což by navíc podle místního práva muselo být doprovozeno vyplácením finanční náhrady.

Zatímco v současnosti legálně držené zbraně si budou jejich majitelé moci ponechat, tak pro případný budoucí prodej nebo převod v rámci dědictví musí počítat s výraznými komplikacemi.

Na otázku, zda-li si ještě rychle pořídit další zbraně, které budou nově zakázány, nebo naopak prodat ty již vlastněné dříve, než možná ztratí veškerou svou hodnotu, si tedy každý Rakušan musí zodpovědět sám.

Zdroj: DMW

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *