Zahraničí

Německo: policie zkoumá nebezpečnost prepperů

Vyšetřovací komise německého ministerstva vnitra se v současnosti zaměřila na místní prepperskou scénu s cílem vymezit, od jakého okamžiku mají být preppeři považováni za nebezpečné. Tedy, jaká kritéria musí být splněna, aby mohli být vedeni na seznamu nespolehlivých osob.

Foto: Outdoor Revival

Až na velmi řídké výjimky lze v Německu zbraně držet výhradně pro účely sportu a lovu, přičemž vydávání povolení podléhá správnímu uvážení (“may issue”). Příprava na kolaps společnosti přitom není vedena jako sportovně střelecká disciplína, takže je zřejmé, že už jen samotnou prepperskou činností se jakýkoliv držitel zbraní vystavuje důvodnému podezření úřadů.

Německé úřady vedou seznamy osob, které jsou považovány za nespolehlivé z hlediska vydávání povolení k držení zbraní. Na těch figurují například některé motorkářské kluby nebo Reichsbürge, občané kteří neuznávají současné ústavní zřízení Německa a hlásí se k ústavě z dob Výmarské republiky. Kdy se tedy na seznam může dostat prepper?

Zemský policejní inspektor Wilfried Kapischke přiznává, že to ještě není úplně jasné, protože o prepperské scéně si policie v současnosti teprve vytváří přesný obraz. Naznačuje nicméně, že za překročení hranice může být považováno konání prepperské činnosti při současném vyznávání protiústavních názorů.

Díky moderním nástrojům, jako jsou sociální sítě, přitom má policie výrazně ulehčenou práci. Zjistit, jaké politické názory má konkrétní držitel zbraní, většinou pro úředníky není příliš složité. Ledaže by si je nechával pro sebe…

A co Vy? Myslíte správně, politicky?

Foto: Prepper Journal

Zdroj: NDR Radio

Související: Demonstroval proti Merkelové, přišel o zbraně

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *