Veřejné ničení konfiskovaných zbraní ve Venezuele.
Domácí

Přehled: Občanská práva v oblasti civilního držení zbraní a volby 24. – 25. 5. 2019

Směrnice (EU) 2017/853, článek 17:

Do 14. září 2020 a poté každých pět let předloží Komise Evropskému parlamentu a Radě zprávu o uplatňování této směrnice, včetně kontroly účinnosti jejích ustanovení, případně doprovázenou legislativními návrhy týkajícími se zejména kategorií palných zbraní uvedených v příloze I …

LEX

NAOOSP

Politické rozhovory

  • Dita Charanzová (ANO) – osobnost, která v EP svou snahou o zachování občanských práv v oblasti civilního držení zbraní naprosto vyčnívá. V rozhovoru pro zbrojnice.com popsala pozadí přijetí směrnice a výhled do budoucna.
  • Jana Černochová – ODS přijala usnesení, kterým se zavázala neimplementovat unijní zákazy zbraní, i kdyby to mělo vést k sankcím. Jana Černochová, byť nekandiduje do EP, detailně přiblížila pohled strany na budoucnost české zbraňové legislativy.
  • Roman Kříž – Svobodní se co do hlasování svého zástupce v EP rozhodně nemají za co stydět. Letos mají podle odhadů volební potenciál kolem 8%. Roman Kříž má jasno: “[Konfiskací se obáváme] právem. Salámová metoda, to je to, co je používáno. EU těží z toho, že lidé si zvyknou i na smrt.

Eurozbraňové rozhovory

Boj proti terorismu zákazem legálních zbraní

Hlasování frakcí Evropského parlamentu o zbraňové směrnici

V posledních týdnech jsou média plná zpráv o tom, jak neuvěřitelně vlivní jsou čeští europoslanci.

Víme, že kromě Jana Kellera (KSČ/ČSSD), Jaromíra Štětiny (KSČ/TOP09-STAN) a Luďka Niedermayera (TOP09-STAN, zdržel se) všichni čeští poslanci hlasovali proti zbraňové směrnici.

Jak úspěšní ale byli v přesvědčování zahraničních kolegů ze svých vlastních frakcí?

One Reply to “Přehled: Občanská práva v oblasti civilního držení zbraní a volby 24. – 25. 5. 2019

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *