Citát dne

Citát dne – J. Hassan: Bezpečí na ulicích v Africe člověku dává svobodu, zatímco v Londýně jde o život

V pořadu BBC, jenž se zaměřil na vzrůstající počty imigrantských rodičů v Británii, kteří své děti posílají zpátky do Afriky z obavy, že by jinak byly na ulicích Londýna zavražděny, Jamal Hassan zavzpomínal na časy, které sám strávil v Africe:

Jedna z věcí, co nezapomenu, je fakt, že když jdeš po ulici v Keni, tak se nemusíš dívat za sebe. Mohl jsem tady jít z města a do města, navštívit kohokoliv jsem chtěl a bylo to v pohodě. Měl jsem pocit svobody.

Mezitím pro kluky v Londýně je to otázka života a smrti.

Rodiče tvrdí, že i přes probíhající otevřený konflikt místních vlád s islamistickými skupinami jsou jejich děti v mnohem větším bezpečí v zemích jako je Somaliland nebo Keňa než v Londýně.

Řada teenagerů si svůj původně vynucený exil zamiluje a v Africe zůstává natrvalo.

Zdroj: BBC


Velká Británie je masmédii často předkládána co se týče zbraňové legislativy jako nedostižný vzor. Samonabíjecí pušky se středovým zápalem zde zcela zakázali v roce 1988, pistole a revolvery v roce 1997. Legislativa týkající se nožů a žíravin je zde také velmi restriktivní.


Související:

One Reply to “Citát dne – J. Hassan: Bezpečí na ulicích v Africe člověku dává svobodu, zatímco v Londýně jde o život

  1. K tomu drobnost: Keňa je křesťanská země, kde řada lidí jedná na základě hodnot, se kterými byste neměli problém se ztotožnit. O Londýnu, ze kterého se stává každým dalším rokem ohavnější město, bych se to totéž tvrdit neodvažoval.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *