Zahraničí

Německo: Bílý kruh bezpečí doporučuje nebránit se

Během posledních tří let se v Německu zvýšil počet “malých zbrojních průkazů” (Kleinen Waffenschein) na dvojnásobek. Nyní jich je v celém Německu vydáno přibližně 587.000. Osoby vlastnící toto oprávnění mohou nosit plynové pistole. Z praktického hlediska plynové pistole pro sebeobranu nejsou příliš vhodným ani účinným nástrojem, ale v zemi, kde je téměř vše zakázané, se jedná o nejdostupnější obranný prostředek.

V Německu dnes maminky ukrývají plynovky i v kočárcích. Ilustrační foto: youtube

Nízká účinnost nicméně není důvodem, pro který Bílý kruh bezpečí – organizace na pomoc obětem trestné činnosti – vyjadřuje své znepokojení nad nárůstem počtu “malých zbrojních průkazů”. Erwin Hetger z Bílého kruhu varuje, že v případě napadení odpor vede k zvýšené agresivitě a většímu násilí útočníka. Obrana útočníky často neodrazuje, ale o to více podněcuje k pokračování v útoku.

Hetger navíc upozorňuje, že pro ozbrojování se (pokud se tak dá “plynovkaření” vůbec nazvat) není v Německu vůbec důvod: “Subjektivní pocit nebezpečí je horší, než objektivní bezpečnostní situace. To není nový fenomén, prostě nedávné známé případy vedly k zhoršení pocitu bezpečí u populace.”

Bílý kruh se soustředí na prevenci. Co lze udělat pro to, abych se nestal opět obětí? Doporučujeme sebevědomé vystupování, jasnou řeč těla a vybírat si bezpečnou cestu domů.

Řada Němců si ale od Bílého kruhu bezpečí poradit nenechá. Prodejce plynovek Markus Rummer k tomu dodává: “Mými zákazníky jsou opravdu všichni. Od profesionálů až po učitele na základních školách. Někteří dokonce plynovky mají u sebe při joggingu, nebo je mají ukryté v kočárku.”

Zdroj: RTL


Související:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *