Čestná zmínka

Čestná zmínka: Dylan DeBoard (záchrana policisty Michaela Wheelera)

Dylan DeBoard na zahradě u svého domu v Mount Vernon připravoval gril, když si všiml ruchu u sousedů. Šel se okamžitě podívat, co se děje, a zjistil, že soused se hádá s mužem, který po jeho příchodu odešel. Tento muž se údajně pokoušel dostat do domu jejich další sousedky a evidentně chtěl něco ukrást.

O deset minut později sousedka přijela autem domů a DeBoard si všiml, že neznámý muž se opět pohyboval poblíž. Ve stejnou chvíli na místo dorazilo také policejní auto. DeBoard policistovi ukázal na podezřelého a šel si povídat se sousedkou.

Policista vystoupil z vozu a oslovil podezřelého, který jej okamžitě fyzicky napadl. Během útoku policistovi shodil vysílačku a rychle jej srazil na zem. Zaklekl jej, mlátil a snažil se z pouzdra vytrhnout pistoli.

DeBoard, který měl v té době rok a půl povolení ke skrytému nošení, doběhl na místo s tasenou zbraní a vyzval útočníka, aby se vzdal. Ten okamžitě dal ruce nad hlavu, načež ho policista svalil na zem a nasadil mu pouta.

Matt DeBoard. foto:youtube.
Matt DeBoard. foto:youtube.

Není den kdybych nemyslel na to, že mne pan DeBoard zachránil před smrtí nebo nejméně vážným zraněním. To si pište, že jsem se stal zastáncem práva nosit zbraně. Věřím v něj na 100 procent! [napadený policista Michael Wheeler]

Později, během převozu do věznice, se pachatel nechal slyšet, že kdyby DeBoard nezasáhl, policistu by bez pochyb zavraždil.

Dylan DeBoard za své jednání v červenci 2016 obdržel ocenění od města Mount Vernon.


Další příklady zásahů ozbrojených civilistů k záchraně členů bezpečnostních složek:


Zdroje: Independent Journal Review, Washington Times, Guns in the News

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *