Zahraničí

Berlín: policie vrátila nové služební H&K SFP9 výrobci

Po teroristickém útoku na vánoční trhy v prosinci 2016 se berlínská policie rozhodla modernizovat svou výbavu. V rámci tohoto kroku měly být všechny dosavadní služební zbraně Sig Sauer P225 vyměněny za nové pistole Heckler & Koch SFP9. Jak jste si už mohli přečíst v článku z července Heckler & Koch: vršící se problémy výrobce nad propastí, berlínští policisté u těchto zbraní zaznamenali zásadní problém s vypadáváním zásobníku a velmi špatným soustřelem.

Berlínská policie. Foto: Gerhardt/Wikimedia.
Berlínská policie. Foto: Gerhardt/Wikimedia.

Berlínská policie v návaznosti na to pistole vrátila výrobci s tím, že má nové zbraně opravit. Heckler & Koch provedl nezbytné úpravy a zbraně předal policii zpět s následujícím doporučením: z každé nové pistole by mělo být cvičně vystřeleno 60 ran a poté by mělo být provedeno nové nastřelení mířidel.

Berlínská policie celkové náklady na tento způsob nastřelení všech nově objednaných 24.000 zbraní – nadto s nejistým výsledkem – vyčíslila na € 700.000. Tento způsob dodání “polohotových” zbraní se celkem pochopitelně u policistů nesetkal s pochopením. První várka 1.300 pistolí tedy byla v průběhu října opět odeslána zpět výrobci s informací, že policie očekává dodání plně funkčních zbraní.

Zatímco v Berlíně netrpělivě očekávají, zda-li se do třetice všeho dobrého společnosti Heckler & Koch podaří dodat funkční služební pistole, stejnou zbraň si od výrobce mezitím objednaly policejní sbory dalších pěti spolkových zemí.

Zdroj: Mitteldeutscher Rundfunk


Související:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *