Citát dne

Citát dne – starosta Dennis R. McBride: Pokud by útočník dodržoval pravidla, tak se to nestalo

Starosta města Wauwatosa, Wisconsin, 21. listopadu 2020 vydal v návaznosti na útok spáchaný v místním obchodním domě Mayfair, při němž utrpělo střelná zranění osm osob, následující prohlášení:

Zbraně nepatří do obchodních center ani na jiná místa, kde dochází k srocování lidí. V Mayfair platí přísný zákaz zbraní. Pokud by [útočník] dodržel tento zákaz, nikdo včera nemusel být zraněn.

Zdroj: Urban Milwaukee

Komentář zbrojnice.com:

V době sepsání této noticky, pět měsíců po pokusu o masovou vraždu, obchodní centrum Mayfair stále zakazuje nošení zbraní. Stejně jako starosta tedy patrně vychází z předpokladu, že nelegálně ozbrojený pachatel si místo, kde věděl, že se mu oběti nebudou moci bránit, nevybral cíleně, nýbrž že útok spáchal, protože si příslušného zákazu nebyl vědom.

Tak snad příslušné tabulky zakazující zbraně u vchodu vhodným způsobem zvýraznili, aby se další potenciální vrazi mohli tomuto omylu vyhnout.


Související:

3 Replies to “Citát dne – starosta Dennis R. McBride: Pokud by útočník dodržoval pravidla, tak se to nestalo

  1. ono to čím dál tím více vypadá, že zde začínají (fyzicky) existovat dva paralelní světy: ten první je (silně) idealistický a de facto odtržený od reality, vesměs prosazován lidmi, kteří žijí ve svých slonovinových věžích taktéž odtrženi od reality … a pak je tu ten druhý svět, ta ulice s každodenní (krutou) realitou, která je “požehnána” těmihle kroky všeobjímajícího dobra …
    ale neočekávám žádnou změnu do budoucna, spíš jen další utahování šroubů 🙁

    1. To nie je idealizmus, to je prachsprosta demencia. Laviciarov nevolam idealistami, ale debilmi. Nikto iny nemoze presadzovat take nezmysly a donebavolajuce hluposti, nad ktorymi ostava rozum stat. Zdaleka sa netyka len zbrani.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *