Zahraničí

Zbraně & bezpečnost: pořádné pouzdro nenahradíte

Jedním ze základních požadavků na zbraňové pouzdro je úplné zakrytí lučíku a spouště zbraně, a to způsobem, který znemožňuje náhodné stisknutí spouště. Přesto se v současnosti na trhu nabízí celá řada řešení, která slibují pevné uchycení zbraně na opasku, aniž by se otázkou zakrytí spouště jakkoliv zabývaly.

Techna Clip.
Techna Clip.

Video agenta FBI metajícího salta vzad, kterému vypadla zbraň a on ve snaze ji rychle sebrat ze země stiskl spoušť, přičemž postřelil náhodného přihlížejícího, asi znáte. Zatímco příslušník FBI všem odpověděl na otázku, zda-li je vhodné se zbraní provádět akrobacii, “nehoda” příslušníka místní policie během sledování dětského sportovního zápasu význam správného výběru pouzdra dále podtrhuje.

Níže se můžete podívat na video, jak policista v civilu kolegům vysvětluje, že si chtěl “jen popozvednout kalhoty”, přičemž ukazováčkem zabral za spoušť.

Kromě ponaučení nám nezbývá než policistovi poblahopřát k rozhodnutí zbraň drženou Techna Clipem umístit na bok, kde střela “pouze” rozpárala kalhoty a lavici školního hřiště, a nikoliv do polohy “appendix carry”, kde by hlaveň mířila na rodinné klenoty.

Související:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *