Citát dne

Citát dne – S. Fontana: Pokud vás v noci doma přepadnou, plně se jim poddejte

Austrálie v současnosti čelí masivní vlně násilných nočních vloupání do domů. Tato vloupání jsou charakterizována nejen brutalitou, ale také obvykle výraznou početní převahou pachatelů. V zemi, kde v roce 1996 v návaznosti na přijetí restriktivní zbraňové legislativy proběhly masivní konfiskace legálně držených zbraní, je v současnosti zakázáno držení střelných zbraní pro sebeobranu.

Po čtyřech násilných nočních vloupáních během jednoho týdne v Melbourne zástupce velitele místní policie Steve Fontana v televizním rozhovoru poskytl občanům následující doporučení:

Hlavně se ujistěte, že Váš domov je v noci zabezpečen. Pokud k Vám domů v noci vtrhnou, nesnažte se jim bránit. Poddejte se jim. Pokud chtějí vzít Váš automobil nebo jiný majetek, tak jim to prostě dejte. Víte, pokud byste se dostali do konfliktu, můžete skončit zraněni. Tato vloupání dělají zbabělí mladí lidé a je nejlepší se vyhnout konfrontaci.

Video:

MELB CRIME

Victoria Police Assistant Commissioner Stephen Fontana joined us to discuss a shocking crime wave in Melbourne.#9News | http://9News.com.au

Zveřejnil(a) 9 News Melbourne dne Pondělí 22. května 2017


Související:

 

7 Replies to “Citát dne – S. Fontana: Pokud vás v noci doma přepadnou, plně se jim poddejte

  1. Tedy zjednodušeně – odevzdali jste státu zbraně a stát vás ale nedokáže ochránit. Nedokáže zabránit pohybu nebezpečných osob často s neznámou identitou. Nebraňte se pachatelům, ať si s vámi dělají co chtějí, možná to přežijete. A tím, že se nebudete bránit máte o malinko větší šanci na přežití – vy a vaši blízcí.
    Děkuji nechci!
    A, že to i u nás (konkrétně pár set metrů od mého bydliště) není tak neobvyklé – https://www.idnes.cz/zpravy/cerna-kronika/vrazda-usti-nad-labem-zahradkarska-kolonie-chata-rodina-manzele-par-strizovice.A180131_091121_krimi_ane
    Buďme tedy aktivní v našem boji za právo zákona dbalých občanů na držení a nošení střelných zbraní.

    1. Zákazom zbraní neodzbrojíme teroristov a zločincov,,, zákazom zbraní odzbrojíme slušných ľudí !!!

  2. Vzpomněl jsem si na jeden článek od DFENSe. A když budou chtít mojí ženu, třeba jen na 15 minut, mám jim jí také dát? A má jim moje žena také “dát”?
    Perverzní myšlenka zkrátka budí perverzní nápady.
    Jestli jsou to zbabělci, tak by měla stačit hrozba.

  3. Policista uděluje knížecí rady. Už i Austrálie se začíná potápět v žumpě nedemokratických restriktivních opatření, která mají údajně zabránit zločinu. Ve skutečnosti zločin podporují. Utvrzovat občany ve vědomí bezbrannosti tak, jak učinil svými výroky policista Fontana, je projevem neprozíravosti a pohrdání občany.

  4. Věřím, že ti zdatní policisté též nechávají všechny své hračky na služebně před odchodem domů.

  5. Ano, nechávají.
    Pro porovnání si zkuste projet (pokud se k nim dostanete) interní předpisy PČR (předtím SNB) pro služební zbraně, jak se vyvíjely v čase.
    Vzpomínám si na články z devadesátých let o praxi v amerických venkovských okresech (také to dnes asi už neplatí): policista jezdí služebním vozem i s rodinou na nákupy v hypermarketu, díky tomu je v terénu 2-3x tolik policejních vozů a policajtů připravených zasáhnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *